Letterspace Amsterdam

Friday September 23rd: Letterspace Amsterdam with an evening about typedesign, hosted at GWA | NDSM PRINT. English spoken, free admission!

letterspace
Introductiecursus

In september start een volgende cursus introductie grafische technieken: letterzetten, drukken, linoleumsnede, droge naald-etsen en boekbinden samen in één cursus! Na deze cursus kun je kiezen voor een meer gespecialiseerde cursus.

potteninkt
Dozen maken

Een nieuwe cursus kartonnage: dat betekent dat je in vijf avonden leert hoe je een mooie map voor je portfolio of een sierlijke doos kunt maken voor je foto’s. De begeleiding is in handen van Karin Jansen, een van de dames achter ‘PapierRivier’.

09841be1-bc0d-4e97-aa89-442ca761a621
Cursus Letterzetten / drukken

Nieuwe startdatum: woensdag 16 september. Zes avonden of een weekend dieper in op de materie van het lood. Het zetsysteem, het bouwen van een werkbaar zetsel, en de werking van de verschillende proefpersen komen aan bod. Step away from the computer!

IMG_0916
Drukklup Junior

Bij de Drukklup, de grafische werkplaats voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, leer je elke les weer iets nieuws. Als Drukklupper ga je iedere eerste zaterdag van de maand letterdrukken, sjabloneren, ontwerpen, boekbinden… Schrijf je nu in voor de ochtend- of middaggroep.

IMG_8860
Werkman-workshop

Werkman-workshop : een hele dag aan het werk in de geest van de grote Groninger kunstenaar/drukker. Houten letters, sjablonen, lijnen en andere vormen. Ready for the next call?

Interpretatie van Werkman door Bunkertype