26 en 27 oktober 2019

GWA 15 jaar
2004 – 2019

Wanneer is het?

Zaterdag 26 oktober 11.00 – 18.00

  • Druk je eigen poster volgens het DAT DUS principe (doorlopend)
  • Mini-verkoop-expo (doorlopend)

Zondag 27 oktober 12.00 – 18.00

  • Mini verkoop expo (doorlopend)
  • 12.00-16.00 Letterpress-T-Shirt Circus : neem je eigen t-shirt mee en bedruk het met houten letters van GWA!
  • 16.00 Borrel en presentatie notitieboekjes + Johannisberger
    met muziek

GWA Wiekend  | 26 en 27 oktober

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam opende in 2004 zijn deuren als Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Vele cursussen en [typo]grafische programma’s later viert GWA het 15 jarig bestaan! Wij nodigen u van harte uit voor ons feestelijk wiekend op 26 en 27 oktober, waarin we terug- en vooruitblikken met een expositie, workshops en de presentatie van een nieuw verworven pers.

RE / FW

We kijken terug op hoogte- en dieptepunten, verzamelen wat we hebben gemaakt en wat er gedrukt is in een verkoop-expositie. Bovendien vangen we wat GWA geworden is in een publicatie, bestaande uit een (gelimiteerde) cassette met daarin 15 handgemaakte notitieboekjes, waarbij elk omslag staat voor een ander aspect van GWA. Met genoeg ruimte voor uw eigen verhalen, ideeën en schetsen. Verzamel ze allemaal!

Met de aanschaf van een cassette maakt u het GWA mogelijk nog eens 15(0) jaar door te gaan! Er zijn 35 exemplaren te koop, voor een bedrag van 35 euro.  Reserveren is aan te raden!

RE / FW

We blikken vooruit op de toekomst met de presentatie van een nieuw erfgoed-stuk dat GWA is gegund door Joh. Enschedé Drukkerij: een Johannisberger uit ca. 1920. Deze stop-cilinder is niet alleen een prachtige machine, hij geeft de werkplaats ook nieuwe mogelijkheden. Welke? Kom maar kijken….en drukken!

Zaterdag 26 oktober

11.00 – 18.00: Verkoop expositie

met werk van makers van GWA en vrienden. Lino, letterdruk, drogenaald, houtsnede… alles maximaal A2 dus cash & carry!

24 H Oost

Op zaterdag 26 oktober viert Amsterdam 24HOost. Tijdens dat festival worden de mooiste plekken van Oost uitgelicht, en GWA doet mee met het Wiekend. Op zaterdag ben je de hele dag welkom om een Dat Dus poster te komen drukken. Een poster met je eigen quote, in het vaste format van Dat Dus | Oost aan het Woord.

Zondag 27 oktober

12.00 – 16.00 LTC: Letterpress T-shirt Circus

Eenmalig en alleen tijdens dit weekend: bedruk je eigen t-shirt of trui met houten letters en vormen van GWA! Unieker wordt het niet. Leg je shirt op de kniehevelpers uit 1840, kies je wood type, en druk af! Let op: één shirt per persoon.

16.00 Borrel en presentatie 

Traditiegetrouw sluiten we het Wiekend af met een fijne borrel. We presenteren de nieuwe pers, en de notitieboekjes die we gemaakt hebben ter ere van 15 jaar GWA. Wilt u aanwezig zijn? Welkom! Laat het ons weten met een mailtje naar inschrijven@