8 april 2017

EastType
WestType

English? Here.  EastType WestType is een project dat Oosterse en Westerse typografie samenbrengt met grafische technieken als zeefdruk. De twee grafische werkplaatsen van Amsterdam, GWA (Oost) en AGALAB (West) sloegen de handen ineen en maakten een programma met lezingen, een masterclass, Artist in Residences, exposities en meer! Het openingsweekend vindt plaats op 8 april (GWA) en 9 april (AGALAB). 

Wanneer is het?

zaterdag 8 april
12.00 – 15.00 Workshop letterpress VOL
16.00 – 19.00 presentatie Lara Captan
Kanat, The Story of an Arabic Letterpress Typeface
plus lezing Kristyan Sarkis (TPTQ-Arabic)

Waar:
GWA Grafisch Werkcentrum Amsterdam

Kosten:
Workshop € 15,00
Lezing: € 7,50
Combiticket: € 20,00

zondag 9 april 10.00 – 17.00
masterclass High on Type
Letterontwerp en zeefdruk

Waar:
AGA LAB

Kosten:
€ 150,00 // studenten € 120,00

ZATERDAG 8 APRIL

Het eerste weekend van EastType WestType bestaat uit een workshop, twee lezingen en een masterclass. Beleef op zaterdag 8 april de officiële doop van Lara Captan’s intrigerende Arabische lettertype, gebaseerd op de allervroegste kalligrafische vormen. Captan ging op zoek naar mogelijkheden om het Arabische schrift, door het Westerse grid aangepast tot moderne varianten, terug te brengen naar de oorsprong. In samenwerking met DecoType’s Thomas Milo maakte ze het digitale font, en in samenwerking met GWA maakt ze er nu ook een houten letter van. Op 8 april zal de kern van de polis gereed zijn, met dank aan de letterwerkplaats van Rutger Paets.

Van 12 tot 3 is er een workshop waarin gewerkt kan worden met alle letters van de werkplaats, inclusief het Arabische nieuwe houten lettertype. De lezingen starten om 4 uur. Inschrijven is voor beide evenementen aan te bevelen!

ZONDAG 9 APRIL

En op zondag 9 april gaan we naar het westen van de stad: bij AGALAB kun je meedoen aan een masterclass letterontwerp in combinatie met zeefdruk: De jongens van High on Type ontwikkelden speciaal voor EastTypeWestType ‘Het karakter van een karakter’. Kijk snel op hun site voor meer informatie: het aantal plaatsen is beperkt!