maart 2020

GWA zoekt
bestuursleden

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam zoekt bestuursleden

GWA is een culturele, creatieve broedplaats: werkplaats en kenniscentrum op het gebied van grafisch erfgoed en culturele educatie. Boekdruk, typografie, boekbinden, hoogdruk en diepdruk, voor liefhebbers van ambacht, grafiek en experimenteel drukwerk.

De missie van de stichting is het behoud van het grafisch erfgoed. Dat doet GWA door de letterzetterij en de hoog- en diepdrukpersen in werking te houden en de kennis erover over te dragen op de volgende generatie(s). Overdracht vindt plaats door middel van cursussen, workshops, culturele educatie en interdisciplinaire kunstprojecten voor jong en oud.

De stichting heeft de tijdgeest mee. De aandacht voor ambacht is groot, en groeiende. Veel jonge mensen zoeken de oude technieken weer op om zich te onderscheiden van ‘de digitale massa’. Step Away from the Computer is sinds jaar en dag ons motto!

Op dit moment leidt GWA nieuwe beheerders en docenten op in een Meester-Gezel traject. Ook is er sprake van een extra locatie, om het ruimtegebrek aan de Molukkenstraat mee op te vangen en nieuwe doelgroepen aan te boren.

In deze bruisende periode zoekt de stichting voor haar bestuur twee nieuwe leden. Aspirant-leden komen bij voorkeur uit de bedrijfswereld en hebben een gezonde ondernemingslust, met oog voor de geschiedenis van de werkplaats en haar vaste schare vrijwilligers en liefhebbers. Een groot cultureel netwerk is daarbij een pré.

Het bestuur van GWA komt op dit moment vier keer per jaar samen, eventueel aangevuld met project-gebonden meetings. Het betreft een onbezoldigde functie.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Corine Elemans op 06 246 22 194  of stuur een mailtje naar corine@grafischewerkplaatsamsterdam.nl