2020

Meester-Gezel
Project

Wanneer is het?

Start 2020

Februari – September (muv zomermaanden)

GWA is opgericht om grafisch erfgoed te beschermen, en de kennis erover in stand te houden. Dat doen we door kortlopende cursussen te geven. Maar om die kennis over te kunnen blijven dragen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe helden, die net zoveel van het ambacht als van educatie houden. Daarom starten we het Meester-Gezel-Project: een stage-programma voor mensen met hang naar ambacht, erfgoed en educatie.

Wie zoeken we?
Gezellen, dat zijn mensen die een opleiding gevolgd hebben in grafische vormgeving en/of op het gebied van cultuur-educatie. Je bent idealiter al aan het werk, en wil één dag per week besteden aan het (opnieuw) leren van grafische ambachten als letterzetten, drukken, boekbinden, linosnede, houtsnede en droge naald.

Meesters:  We hebben zelf de docenten in huis, maar zijn altijd geinteresseerd in ‘oude rotten’ uit het vak met een bijzondere specialisatie. Weet je alles van handdegelpersen, etsen of polymeerplaten? Meld je!

Wat is het programma?
Het traject loopt 6 maanden, één dag per week. We zorgen dat je alle technieken van de werkplaats in basis beheert. Het gebruik van de persen, maar ook de manier waarop je inkt gebruikt, of welk soort lino voor welke afdruk het meest geschikt is.
Het programma bestaat uit theoretische lessen, veel doen, en praktijkopdrachten. Het gaat over maken, techniek, en les geven.

Voorwaarden
Als je wordt toegelaten, leg je je vast voor de gehele periode. Je bent de Nederlandse taal voldoende machtig of bereid dat te leren en kunt je ook in het Engels goed redden.

Doel
Na afronding van dit traject ben je een rijkere ontwerper, en kun je bij gebleken geschiktheid meedraaien als (assistent-)docent in onze werkplaats. We zetten ons (inter)nationale netwerk tijdens dit project in, zodat er ook mogelijkheden zijn buiten GWA.

Inschrijven

Heb je interesse? Stuur dan voor 15 december 2019 een brief met CV en een portfolio naar

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam
Molukkenstraat 200
1098 TW
Amsterdam

LET OP: alleen aanmeldingen per POST worden behandeld.