Bijzondere samenwerkingen

GWA werkt graag samen met andere makers. Onder de noemer ‘Grafische Expedities’ ontstaan projecten met theatermakers, kalligrafen, dichters en (digitale-) letterontwerpers. Heb jij een goed plan, dat je graag samen met de werkplaats zou willen uitvoeren? Laat het ons weten!

naar-beneden

Meester Zoekt Gezel vond in 2020 voor het eerst plaats bij GWA Amsterdam: vier ontwerpers werden opgeleid in de ambachtelijke grafische technieken met als doel onderdeel te worden en blijven van de werkplaats als docent en/of werkplaats-assistent.

Dat Dus is een project voor en door de buurt: uitspraken van buurtbewoners op ambachtelijke wijze gedrukt op posters, die verspreid worden in Oost. Dat Dus is een initiatief van GWA en Adam Oostenbrink, oftewel Mister Adam Type. Aftrap van het project vindt plaats in de week voorafgaand aan het Indische Buurt Festival, op 15 juni 2019. Jouw uitspraak op een poster? Doe mee!

Resist the Mac are special weekendworkshop for graphic designers who would like to get away from their mac every now and then, and get back to the real thing. Ink, paper, wood, and lead.

EastType WestType is a collaboration by GWA and AGA LAB, with the stunning new Arabic woodtype by Lara Captan as a starting point. The woodtype destroys all borders set up by western design, and finds his own way on the letterpress machines. The woodtype is named Kanat, which means wing in Turkish. In dutch: Wiek.

Typewood is een project van NovoTypo. Mark van Wageningen bedacht een houten letter naar aanleiding van zijn chromatische font BIXA, en voltooide het project in samenwerking met makerspace ZB45 en GWA. Sinds 2015 is deze unieke letter te bewonderen en vooral: te gebruiken bij GWA!

gwa_novo_ad_groene

Grafische Expedities, dat zijn samenwerkingen tussen de grafische werkplaats en andere kunstdisciplines. Letters en poëzie, posters en film, toneelteksten in lood, verzin de link en maak er een project van! We staan altijd open voor kruisbestuivingen en nieuwe ideeën.