Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doneer [machines, letterkasten, papier]
Of word ambassadeur van het culturele erfgoed. 

GWA is op zoek naar mensen en bedrijven die onderdeel willen worden van het verhaal van de ambachtelijke typografische werkplaats. Die er voor willen zorgen dat de machines onderhouden worden, dat er schoolprojecten ontwikkeld worden en dat de lettercollectie op zijn plek blijft. Dat kan door ambassadeur te worden. Ambassadeur ben je als je het verhaal van GWA uitdraagt op een bijzondere manier. Heb jij een idee bij dat verhaal? Heb je een uniek idee dat aansluit bij het typografische ambacht? Wij hebben altijd zin om mee te denken om het te laten lukken.

GWA is altijd geïnteresseerd in grafische materialen. Stempels of clichés gevonden op zolder? Boeken die van educatieve waarde zijn? Neem contact met ons op. Wie weet kunnen we er nog wat mee, of kennen we iemand die er blij van wordt. Zelf op zoek naar materiaal? Kijk ook eens op www.drukwerkindemarge.org.

 

Adopteer een Pers

Met hulp van alle vrijwilligers bouwden we in 2024 een houten wand met het duurzame en modulaire Amsterdamse bouwsysteem van JustinCase, bestaand uit houten, relatief eenvoudig in elkaar te zetten cassettes.

Dat is erg goed gelukt: de persen staan nu droog en stofvrij, maar er moet nog heel wat gebeuren om de ruimte ook echt werkbaar, warm en (brand)veilig te maken. Daarom zijn we op zoek naar geschikte adoptie-ouders, die voor een bedrag per jaar, per lustrum of ‘voor altijd’ de verbinding willen aangaan met onze mooie plek.

1 jaar :  1500,00 een in hout gegraveerd naambordje bij de pers, vermelding op de site*

2 jaar : € 2000,00 een naambordje bij de pers, vermelding op de site*

5 jaar : € 2500,00 een naambordje bij de pers, een bedrijfsworkshop**

Voor altijd: € 5000,00 een naambordje, een bedrijfsworkshop, een handgedrukt visitekaartje en ‘levenslang’ gratis rondleiding voor jou en je klanten 

*na deze periode kun je ‘verlengen’ voor 500 € per jaar

**bedrijfsworkshop: max 25 personen

Voor elke vorm van adoptie geldt dat we je op de hoogte houden van het wel en wee van de pers, over het eventuele onderhoud, en wat er op gedrukt is.

Pers adopteren? 

Laat hiernaast je mailadres en/of telefoonnummer achter. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Sponsors / Donateurs van GWA

Dankzij onze donateurs is GWA in staat om de machinerie te onderhouden en restaureren, letters van de schroot te redden en de traditie in stand te houden. Bij GWA kan iedereen, op elk niveau aan de slag met de ambachtelijke technieken. Schoolkinderen, studenten en kunstenaars zijn blij dat er een plek is waar deze schat aan erfgoed bewaard wordt!

Meld je aan als vrijwilliger

GWA draait voor het overgrote deel op het enthousiasme van vrijwilligers. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe liefhebbers van ambacht! Let op: voordat je je kan aanmelden als vrijwilliger dien je eerst een cursus in een van de technieken gevolgd te hebben. Vervolgens vragen we vooral om je enthousiasme – en om je tijd. Een vrijwilliger is minimaal een dag per week in de werkplaats. Werkzaamheden bestaan uit zeer uiteenlopende activiteiten: van het vertellen van het verhaal van GWA aan een verdwaalde toerist tot het ophogen van houten letters. Uiteraard ben je ook in de gelegenheid om zelf werk te maken, of cursussen te volgen. Na drie maanden volgt een evaluatie waarin we bekijken of er van beide kanten verwachtingen worden waargemaakt.

Mail naar contact@grafischewerkplaatsamsterdam.nl