[Typo]Grafische Werkplaats van Amsterdam

GWA verhuisde in het voorjaar de hele werkplaats naar NDSM in Amsterdam Noord. Na 17 jaar moesten we ons honk in Oost verlaten, en is het tijd voor nieuw avontuur op ruig terrein. GWA | NDSM PRINT biedt cursussen op het gebied van verschillende ambachtelijke technieken als letterpress, lino, houtsnede en boekbinden, maar je kunt er ook terecht voor educatieve programma’s, bedrijfs- en familie uitjes.

GWA begon in 2004 als Grafisch Werkcentrum Amsterdam in Amsterdam Oost. Drie heren, waaronder de twee handzetters Wiek Molin en Martin Veltman, zagen met lede ogen aan hoe de drukpersen in hun directe omgeving naar de schroot gebracht werden. Ze besloten er een huis voor te zoeken, en vonden dat aan de Molukkenstraat. Een visionaire gedachte, is gebleken: dankzij hen is dit belangwekkende erfgoed bewaard gebleven, en breed toegankelijk gemaakt. GWA biedt cursussen op het gebied van letterzetten, linosnede, houtsnede, boekbinden, polymeer en droge naald/etsen. Vanaf 2017 is GWA bekender onder de naam Grafische Werkplaats Amsterdam. Met TYPO om meer de nadruk te leggen op de uitgebreide letterzetterij.

De werkplaats is open van woensdag tot en met zaterdag, 10.00 tot 16.30. Iedere vrijdag aan het einde van de middag kun je binnenlopen met ideeën voor drukprojecten. Wij denken graag met je mee.

 

 

naar-beneden

Onderdeel worden van GWA

GWA is op zoek naar mensen en bedrijven die onderdeel willen worden van het verhaal van de ambachtelijke typografische werkplaats. Die er voor willen zorgen dat de machines onderhouden worden, dat er schoolprojecten ontwikkeld worden en dat de lettercollectie op zijn plek blijft. Dat kan door ambassadeur te worden. Ambassadeur ben je als je het verhaal van GWA uitdraagt op een bijzondere manier. Heb jij een idee bij dat verhaal? Heb je een uniek idee dat aansluit bij het typografische ambacht? Wij hebben altijd zin om mee te denken om het te laten lukken.

Of heb je gewoon zin om de werkplaats te sponsoren?

Dat is ook fijn. Want dankzij onze donateurs is GWA in staat om de machinerie te onderhouden en restaureren, letters van de schroot te redden en de traditie in stand te houden.  Bij GWA kan iedereen, op elk niveau aan de slag met de ambachtelijke technieken. Schoolkinderen, studenten en kunstenaars zijn blij dat er een plek is waar deze schat aan erfgoed bewaard wordt!

Iedere donatie is welkom….