WIEK

Wiek Molin,
meester.

Ter nagedachtenis aan Wiek is het Wiek Molin Fonds opgericht. Dat fonds zorgt er voor dat er elk jaar een ‘Wiek Dag’ georganiseerd wordt, met een tentoonstelling, een lezing, of een bijzondere prent. Dit fonds steunen, en daarmee de werkplaats? Maak een bedrag naar keuze over op

NL06RABO0324626355 tnv Grafisch Werkcentrum Amsterdam
ovv Wiek Molin Fonds.

Wanneer u meer dan 100 euro doneert, sturen we u bovendien een Vriendenprent toe. Vermeld in dat geval uw adres!

 

Oprichter en drijvende kracht achter Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Handzetter, kunstenaar, vormgever, tentoonstellingsmaker, docent. Hij en hartsvriend Martin Veltman, samen zagen ze rond de eeuwwisseling met lede ogen aan hoe drukpersen en bijbehorend materiaal in rap tempo naar de schroot verdwenen. Samen met Rene Koome richtten ze in 2004 de werkplaats aan de Molukkenstraat op, in 2007 werd Stichting Grafisch Werkcentrum Amsterdam geboren.

Wiek overleed op 22 april 2016, aan de gevolgen van kanker. Zijn erfenis, een prachtige werkplaats, wordt in leven gehouden door tientallen medewerkers die van hem geleerd en gehouden hebben. Tot hij er bij neerviel, bijna letterlijk, is hij verantwoordelijk gebleven voor iedere schroef die er vastgedraaid werd.

In 2013 maakte Lars de Rooy een videoportret over GWA, met Wiek in de hoofdrol.