Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boekbinden

Een papierboor, snijmachines, boekbindlinnen, garen, een rondhoekmachine: in de werkplaats vind je naast de drukpersen ook allerlei materiaal om boeken te binden en dozen te maken. In de cursus boekbinden leer je hoe je op meerdere manieren een eenvoudig boek maakt. De cursus is erop gericht dat je thuis verder aan de slag kan.

Vorige slide
Volgende slide

In de cursus voor beginners leer je de basistechnieken voor het binden van een boek. Van de cahiersteek tot het naaien op bandjes. In de cursus voor gevorderden komen deelnemers met een eigen project. Die cursus is te volgen voor mensen die de beginnerscursus bij GWA gevolgd hebben. Een weekendworkshop staat gelijk aan een 6-avonden cursus.

Japanse binding:
Zeer geschikt voor het samenbrengen van losse vellen op een prachtig decoratieve manier. Met gebruik van de papierboormachine en inventieve bindtechnieken.

Kruissteek/Franse steek Decoratief: door de rug open te laten zie je hoe het boek gebonden is.

Bandzetter Naaien op bandjes: de methode om een echt fraai, hardcover boek te produceren.

Weekendworkshop Boekbinden

Een boekbindweekend is een workshop voor beginners. In twee dagen volg je de hele basiscursus van Thekla Ahrens. Japans binden, bandzetter en franse binding.

Cursus Boekbinden

Boekbinden voor beginners en gevorderden in resp. 6 en 8 avonden. Verschillende technieken als Japans binden, lumbecken, binden op bandjes….