GWA 20 jaar druk

Adopteer eens een Pers!

GWA Grafische Werkplaats Amsterdam, de stichting die als werkplaats grafisch erfgoed in werking houdt, bestaat in 2024 20 jaar. En zoals je wellicht al in het Parool gelezen hebt (hier), zijn we naast het vieren van feest bezig met een nieuw project ter ondersteuning van de werkplaats: “Adopteer een Pers”. Dit is hard nodig, nu we onze nek ver hebben uitgestoken met het bouwen van een beter onderkomen voor het erfgoed:

 

Met hulp van alle vrijwilligers bouwden we begin dit jaar een houten wand met het duurzame en modulaire Amsterdamse bouwsysteem van JustinCase, bestaand uit houten, relatief eenvoudig in elkaar te zetten cassettes.

Dat is erg goed gelukt: de persen staan nu droog en stofvrij, maar er moet nog heel wat gebeuren om de ruimte ook echt werkbaar, warm en (brand)veilig te maken. Daarom zijn we op zoek naar geschikte adoptie-ouders, die voor een bedrag per jaar, per lustrum of ‘voor altijd’ de verbinding willen aangaan met onze mooie plek.

Hoe gaat het in zijn werk?

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een boekje in gelimiteerde oplage, met daarin een opsomming van 7 van onze mooiste persen. Van elke pers geven we naam, geboortejaar en karakter-eigenschappen, zodat je kan kiezen welke pers het beste bij je past.  Zo is de Heidelberg een muzikale, snelle gast,  is de Potter juist een eenvoudige en betrouwbare jongen, zonder al te veel opsmuk, en is de kniehevelpers eigenzinnig, revolutionair en monumentaal.  Elke pers heeft zijn eigen kracht, er is dan ook geen verschil in bedragen per pers.

De (eenmalige) bedragen en de tegenprestaties die we voor ogen hebben zien er als volgt uit: 

1 jaar :  1500,00 een in hout gegraveerd naambordje bij de pers, vermelding op de site*

2 jaar : € 2000,00 een naambordje bij de pers, vermelding op de site*

5 jaar : € 2500,00 een naambordje bij de pers, een bedrijfsworkshop**

Voor altijd: € 5000,00 een naambordje, een bedrijfsworkshop, een handgedrukt visitekaartje en ‘levenslang’ gratis rondleiding voor jou en je klanten 

*na deze periode kun je ‘verlengen’ voor 500 € per jaar

**bedrijfsworkshop: max 25 personen

Voor elke vorm van adoptie geldt dat we je op de hoogte houden van het wel en wee van de pers, over het eventuele onderhoud, en wat er op gedrukt is.

Ook goed om te weten:

  • De bezoekersaantallen op de werf variëren tussen de 100 tot 300 per week, met in de zomer pieken tot 500.
  • GWA heeft een ANBI-status, waardoor de gift voor 125% aftrekbaar is
  • We werken aan een toonkast, waar sponsoren desgewenst mooie dingen kunnen laten zien, die we afwisselen met andere exposities.

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Stuur bericht