Beginners en
gevorderden
Wanneer is het?
Boekbinden voor beginners
Zes dinsdagavonden
Startdatum 12 maart
12/3, 19/3, 26/3, 2/4, 9/4, 16/4
Tijd: 19.00 – 21.30
Kosten: € 265,00
Docent Thekla Ahrens
Zes donderdagavonden
Startdatum 12 mei
16/5, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6, 20/6
Tijd: 19.00 – 21.30
Kosten: € 265,00
Docent Thekla Ahrens
Boekbinden voor gevorderden
Startdatum 12 september VOL
Acht dinsdagen
12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 niet, 31/10, 7/11
Tijd: 19.00 – 21.30
Docent Thekla Ahrens
Startdatum 6 maart
Acht woensdagen
6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4
Tijd: 19.00 – 21.30
Kosten: € 365,00
Docent Thekla Ahrens
Wil je liever meedoen aan een weekendworkshop boekbinden (zaterdag + zondag),
klik dan hier.
Weekendworkshop Boekbinden
9 & 10 maart 2024
25 & 26 mei 2024
13 & 14 juli 2024
Boekbinden voor beginners
In deze cursus leer je de basistechnieken voor het binden van een boek. In de eerste les wordt wat meer verteld over soorten papier, looprichting, de verschillende machines en de meest eenvoudige bindwijzes als de schriftsteek en het lijmen (lumbecken). In de cursus voor gevorderden komen weer andere technieken aan bod, zoals het naaien op bandjes. Die cursus is te volgen voor mensen die de beginnerscursus bij GWA gevolgd hebben.
Japanse binding
Zeer geschikt voor het samenbrengen van losse vellen op een prachtig decoratieve manier. Met gebruik van de papierboormachine en inventieve bindtechnieken.
Kruissteek/Franse steek
Decoratief: door de rug open te laten zie je hoe het boek gebonden is.
Bandzetter
Naaien op bandjes: de methode om een echt fraai, hardcover boek te produceren.
Boekbinden voor gevorderden
De vervolgcursus op de basiscursus boekbinden! Voor iedereen die de beginnerscursus bij Thekla Ahrens heeft afgerond en nu niet meer wil stoppen. Acht avonden aan de slag met het serieuze bindwerk. In overleg met de deelnemers worden een of meerdere projecten uitgekozen waar gedurende deze weken aan gewerkt wordt. Het maken van het ‘perfecte’ fotoboek bijvoorbeeld, of een speciale binding.