Kunstboek-spreekuur

Cyanotype door Ijda Smits 

Sinds 2022 is boekbinder Anna Cairoli (Bologna) betrokken bij de werkplaats als docent, inspirator en maker op het gebied van het ambachtelijk boekbinden. Anna werd opgeleid in Parijs, Brussel en Montréal en woont en werkt sinds 2005 in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in het experimenteren met klassieke bindingstechnieken: alles om de ontelbare mogelijkheden van het boek te onderzoeken.

Om haar expertise met jullie te delen biedt GWA vanaf 1 maart een kunst-spreekuur aan op de NDSM werf: iedere maandag is Anna aanwezig om je boeken-project te bespreken. Ben je bezig met een kunstenaarsboek en wil je sparren over de vorm? Heb je hulp nodig bij het binden? Maak een afspraak. Dat kan in het Engels, Frans, Nederlands of Italiaans. Let op: Soms zal ze je aanraden een van de workshops te volgen, een andere keer heeft ze een kant en klare oplossing voor je wensen.

Workshop op Maat

Maak je eigen fotoboek, trouwboek, gastenboek of condoleance-boek in een paar dagdelen onder begeleiding van Anna. Tijdens deze workshop bedenk je de ideale vorm voor wat je wil bereiken en maak je een uniek product. Een workshop op maat kun je ook met drie mensen samen doen, en je krijgt er genoeg koffie bij om geconcentreerd te blijven. Het belangrijkste is het zelf-doen. Door er aandacht en tijd aan te besteden wordt het vanzelf een waardevol object.

De kosten van een 1-persoons workshop op maat beginnen bij € 250,00 en zijn afhankelijk van de duur/grootte van het project. Het begint altijd met een persoonlijk gesprek in de werkplaats.

 

   Familieboek

Je ouders zijn 40 jaar getrouwd en je wil verhalen verzamelen van alle familieleden, de foto’s van een familieweekend blijven maar liggen of een zilveren bruiloft komt eraan… maak een persoonlijk boek – alleen, of samen met je zus of broer.

       Fotoboek

Voor iemand die zweert bij analoge fotografie: een boek met uitsnedes waar ‘echte’ foto’s in bewaard kunnen blijven.

Prentenboek – kindertekeningen
Een veilige plek om alle collages en kindertekeningen in op te bergen. Een kruising tussen een doos en een boek?

Trouwboek

Een origineel gastenboek met een persoonlijk, handgedrukt omslag. Schakel de bruidsmeisjes in om er een vrolijk geheel van te maken!

Condoleance boek

Bij een uitvaart ligt vaak een onpersoonlijk boek om je adres in achter te laten. Wat beter werkt, is een plek waar alle aanwezigen een verhaal of tekening op losse bladen achter kunnen laten, wat je na de begrafenis gezamenlijk tot een geheel kan binden.

Since 2022 bookbinder Anna Cairoli (Bologna) is part of the GWA community as an advisor, teacher and maker. Anna was educated in Paris, Brussels and Montreal and works in Amsterdam. She is specialized in experimenting with the classic binding-techniques to discover the endless possibilities of the book.

To share her expertise, we offer the possibility to pick her brain. Every Monday she will be present at GWA to share her ideas on any project. Anna speaks Dutch, English, French and Italian.

Sometimes she will advise you to take part in one of the workshops, sometimes she will send you home with a do-it-yourself solution.