Typografische
Agenda 2021

Klaar voor 2021: de [TYPO]GRAFISCHE AGENDA van GWA Grafische Werkplaats Amsterdam. Een echte agenda, van papier, inkt, houten en loden letters. Gedrukt op de Johannisberg Stop-cilinderpers uit 1910, in een gelimiteerde oplage van 100. De agenda is hand-gebonden, en toont op iedere pagina een andere letterfamilie. Samen vormen ze een volledige letterproef van de zetterij van de werkplaats. Koop m nu, en ontvang de agenda begin december op je deurmat! Helaas: de agenda voor 2021 is uitverkocht.

De ontwerpers

De agenda is ontworpen en gedrukt tijdens het eerste Meester Zoekt Gezel Traject van GWA. In dit traject lopen 6 ontwerpers een half jaar lang mee met het reilen en zeilen van de grafische werkplaats, met als doel zelf beheerder en docent te worden op het gebied van ambachtelijk drukken. Bij het maken van de agenda kwamen alvast bijna alle facetten van het drukkersvak aan bod….

De gezellen namen de uitdaging aan en leerden over het secuur zetten van lood, het juiste gebruik van de looprichting, het vouwen van katernen, het gebruik van collationeerblokjes en het binden met een open rug.  Veel slapeloze nachten en vooral veel vrolijke drukdagen later durven we te voorspellen dat ie er gaat komen. En nog op tijd ook.

Het verhaal

In de agenda vind je niet alleen alle loden letters die GWA in de collectie heeft, maar ook een groot deel van de biljetletters en de clichés. Bovendien komen alle  technieken die GWA biedt er in terug, in de vorm van decoratieve pagina’s met linoleumbeelden en droge-naald-illustraties. Dankzij de bindwijze blijven de pagina’s perfect open liggen. De weekindeling is ‘verticaal’: links staan de dagen van de week, rechts is er ruimte voor aantekeningen of schetsen.

Specificaties 

De Typografische Agenda is gedrukt op twee verschillende soorten papier uit de nieuwe collectie van the Paper Factory en machinaal genaaid op de Martini naaimachine.

Papier
Sirio Milkshake Rough 115gr

Arena Natural Rough 100gr

Bindwijze
Machinaal genaaid met open rug

Basisdrukwerk
4 kleuren
Inkt: NOVABOARD

[TYPO]GRAFISCHE AGENDA

50.00

Oplage 100
Prijs € 50,00 (bestel hieronder)
Luxe Edition met gepersonaliseerd omslag € 75,00 (mail ons)
Ontwerp en druk Imke Bogers, Maaike Bol, Florence van Heuvelen, Joop Kaatee, Esther van t Klooster, Gus Moystad, Rudi Oostermeijer, Francesca Patella, Nicola Patella, Bernet Ragetli, Alette de Roos, Taghi Torabian, Jelle Verdijk, Juliette Verberne, Manon Verdoorn, Marieke de Wit en vele anderen
Gedrukt op de Johannisberg Stop-cilinderpers en Asbern Cilinderpers
Gebonden door Thekla Ahrens
Met dank aan De Raddraaier, Martin Veltman, The Paper Factory
Mogelijk gemaakt met steun van Amsterdam Stadsdeel Oost, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Gravin van Bylandt Stichting, Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen

Uitverkocht