Typografische
Agenda 2022

Klaar voor 2022: de [TYPO]GRAFISCHE AGENDA van GWA Grafische Werkplaats Amsterdam is te koop! Aangestoken door het resultaat van vorig jaar, en het succes ervan, gaan we het gewoon nog een keer doen. We drukken een echte agenda, van papier, inkt, houten en loden letters. Pagina voor pagina, op de Johannisberg Stop-cilinderpers uit 1910, in een gelimiteerde oplage van, dit keer, 250. De agenda is hand-gebonden, en toont net als vorig jaar op iedere pagina een andere letterfamilie. Samen vormen ze een volledige letterproef van de zetterij van de werkplaats. Verder vind je elke week een grafisch advies van een ontwerper of drukker. Opdat je zin krijgt om zelf te MAKEN. Koop m nu, en ontvang de agenda op je deurmat!

Het verhaal

De agenda van vorig jaar werd gemaakt in het kader van het Meester-Gezel Traject: zes nieuwe drukkers gingen aan de slag en ontwierpen en fabriceerden een geheel ambachtelijk product. Dit jaar nam gezel Alette de Roos enthousiast het voortouw: samen met meester Rudi Oostermeijer draaide ze zo ongeveer het hele jaar elke week aan de Johannisberg Stop Cilinderpers. In deze agenda vind je opnieuw vrijwel alle loden letters die GWA in de collectie heeft, in de vorm van uitspraken van kunstenaars. Bovendien komen ook andere technieken die GWA biedt er in terug, in de vorm van decoratieve pagina’s met linoleum-beelden en houten-letter-composities. De achtergronden zijn dit jaar in zwart/grijs, terwijl het calendarium nu sterk van kleur is. De binding is weer in handen van GWA-er en boekbinder Thekla Ahrens. Dankzij die bindwijze blijven de pagina’s perfect open liggen. De weekindeling is ‘verticaal’: links staan de dagen van de week, rechts is er ruimte voor aantekeningen of schetsen.

Specificaties 

De Typografische Agenda is gedrukt op papier uit de collectie van Fedrigoni en machinaal genaaid op de Martini naaimachine. Het schoongesneden formaat wordt 21 x 15,5 cm.

Papier

Arena Natural Rough 120gr

Bindwijze
Machinaal genaaid met open rug

Basisdrukwerk
4 kleuren
Inkt: NOVABOARD

[Typo]Grafische Agenda 2022

50.00

Oplage 250
Prijs € 50,00 (bestel hieronder)
Ontwerp en druk Rudi Oostermeijer, Alette de Roos, Imke Bogers, Maaike Bol, Joop Kaatee (omslag), Kaloe Steerneman, Edd Simons, Esther van t Klooster, Gus Moystad, Francesca Patella, Bernet Ragetli, Taghi Torabian, Jelle Verdijk, Juliette Verberne, Marleen Castelein, Merav Krone, Emma Kropman, Marieke de Wit en vele anderen
Gedrukt op de Johannisberg Stop-cilinderpers en Asbern Cilinderpers
Gebonden door Thekla Ahrens
Met dank aan The Paper Factory, De Monsterkamer, Drukkerij Jubels (snijwerk), De Raddraaier (papierhulp)

Categorie: