Weekendworkshop
Letterpress

Tijdens een weekendworkshop letterpress mag je los met alle prachtige lettermaterialen die we door de jaren heen verzameld hebben. Je leert werken op de verschillende persen,  wordt wijzer op het gebied van het mengen van inkt, en je maakt kennis met de maatsystemen  van het handzetten met loden en houten letters. De docent zet je aan tot experimenteren, en je mede-cursisten brengen je ongetwijfeld op nieuwe ideeën.  Ontwerp, zet & druk! Welkom in de werkplaats. 

Over Francesca Patella: Francesca is drukker, vormgever en fotograaf. Ze vond haar liefde definitief in de letters toen ze GWA ontdekte, nog op de oude locatie in Amsterdam Oost, en verrast ons nog steeds met haar creatieve oplossingen, vakkundige begeleiding en persoonlijke touch. Uit je hoofd, naar hart en handen: en wat er dan gebeurt…. Step away from the Computer!

Wanneer is het?

16 & 17 maart
8 & 9 juni

Tijd: 10.00-16.30

Kosten: € 265, inclusief materialen

Docent: Francesca Patella

 

Liever meedoen met een avondcursus? 

Klik hier voor meer info

265.00Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

GWA is een walhalla voor de letterliefhebber. De werkplaats beschikt over een groot aantal ‘polissen’ van lood, variërend van de klassiekers als de Times en de Nobel tot aan een gekrulde Aigrette. Ook zijn er kasten met zetwit, (sier)lijnen, regletten en clichés. De houten letters zijn groter, en gemaakt van fruitbomenhout, veelal kers of peer. Een relatief harde houtsoort, die de eeuwen doorstaan heeft. Ook hierin zijn er vele varianten, van gotisch tot strak modern.

Bij de workshop zijn alle materialen inbegrepen. Leuk om te weten: GWA beschikt over unieke houten letters als de meerkleurige BIXA van NovoTypo, en de Arabische Kanat van Lara Captan.