Etsen /
Diepdruk

Wanneer is het?

Datum volgt.

Tijd: 10.00 – 16.30

Kosten: € 150,00 inclusief materialen

Docent: Mels de Gooijer

Etsen is een diepdruk-techniek. Dat betekent dat hetgeen dieper in het materiaal ligt, wordt afgedrukt. Tijdens de workshop komen verschillende etstechnieken aan bod, zoals aquatint en lijnetsen. Daarnaast is er uitleg over de droge naald techniek. Na afloop van de workshop kun je met een strippenkaart gebruik maken van de etspers en de inkten in de werkplaats. Let op: GWA werkt buiten cursus-uren liever niet met zuren, dus de platen dienen thuis worden voorbereid. Docent Mels de Gooijer legt uit hoe dat op een relatief veilige en eenvoudige manier mogelijk is. 

Vanaf 2020 biedt GWA geen avondcursussen diepdruk meer aan, maar dagworkshops en weekendworkshops. Geschikt voor beginners en gevorderden, dus ook voor mensen die al eens een cursus volgden en een opfris nodig hebben. Bij de workshop zit al het materiaal inbegrepen, waaronder een koperplaatje en een beperkte hoeveelheid etspapier.

 

Anne: “Super rustgevend, deze techniek. En heerlijk om een zelfde tekening op zoveel subtiele manieren af te kunnen drukken.”