Meester zoekt Gezel 2.0

Verdieping/
Meester-Gezel Project

In 2020 presenteerde GWA “Meester Zoekt Gezel”, een stageprogramma waarin vier ontwerpers werden uitgenodigd om mee te lopen in de werkplaats en kennis te maken met de ambachtelijke grafische technieken, ten einde onderdeel te worden van het team als beheerder en docent. In 2022 nemen we de volgende stap: In het project Een kwartje extra breiden we niet alleen het team verder uit met nieuw bloed, maar bieden we de huidige medewerkers verdiepende workshops en masterclasses, met als direct doel hun praktijk als ZZP-er te verrijken en de continuiteit van de werkplaats te bestendigen. Hieronder vind je de verschillende onderdelen, en hoe je er aan mee kan doen.

Wanneer?

Meester Zoekt Gezel 2.0.2.2
maart-december 2022

Inschrijven voor 31 januari 2022

klik hier

Stageprogramma Meester Zoekt Gezel 2.0.2.2.
Dit traject is bedoeld voor grafisch ontwerpers met liefde voor het ambacht. Je bent idealiter afgestudeerd aan een kunst- of docent-opleiding en enkele jaren aan het werk als ontwerper of docent in de kunsten. Je spreekt Nederlands en voldoende Engels. GWA biedt een traject van 9 maanden, waarin je minimaal een dag per week aanwezig bent in de werkplaats en meedraait met de dagelijkse gang van zaken. Learning by doing is het motto: gaandeweg brengen verschillende docenten en werkplaats-assistenten je de verschillende technieken bij en word je all-round opgeleid. Specifieke kennis per techniek kun je bovendien opdoen door deel te nemen aan de verschillende (avond/weekend)cursussen. Meer info vind je hier

Wanneer?

Deze lijst wordt maandelijks aangevuld, schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Let op: niet alle workshops kennen open inschrijvingen, wegens de kleine aantallen deelnemers die toegelaten kunnen worden.

20/21 november 2021
Dafi Kuhne Masterclass Posterdesign in Letterpress
Klik hier voor een impressie

12/13 maart 2022
Boekbinden, de overdracht 
door Thekla Ahrens
Inschrijving op uitnodiging

9 april 2022 ovb
Papier scheppen, demonstratie en workshop
door Marieke de Hoop
Inschrijving voor de workshop op uitnodiging
Info over demonstratie volgt

15 mei 2022
De demontage 
Verschillende degel- en cylinderpersen worden gedemonteerd, schoongemaakt en weer in elkaar gezet

 

 

Masterclasses & lezingen
Voor de docenten en werkplaats-assistenten organiseren we in 2021, 2022 en 2023 verdiepende workshops op het gebied van letterzetten, drukken, linoleumsnede, houtsnede, etsen, zeefdruk en boekbinden. Maar het kan ook gaan over cyanotypie, mimeografie, kalligrafie, papier scheppen of boekontwerp. Sommige onderdelen zijn exclusief voor medewerkers van GWA, voor andere kun je je inschrijven.

Ken jij of ben jij een meester in een techniek die raakt aan grafisch erfgoed en van nut kan zijn voor grafisch ontwerpers/drukkers? Wie weet maken we je onderdeel van het programma!