GWA & Inkt

……
& Inkt

Wanneer is het?

GWA&Inkt zijn grafische expedities,
die tussen de reguliere programmering
door plaatshebben.

Hou de nieuwsbrief in de gaten!

GWA&Inkt, dat betekent kruisbestuivingen tussen de werkplaats en andere (kunst)disciplines. GWA werkte met dichters in Poëzie & Inkt, met theatermakers in Theater&Inkt, met Paulien Cornelisse tijdens Paulien&Inkt en met Tjitske Jansen in Schrijvers&Inkt. We maakten filmposters en toonden films (Film&Inkt) in samenwerking met Kriterion, en in een eerdere Film&Inkt combineerden we animatie en hoogdruk met Johan Rijpma.

Bij Vinyl&Inkt vertelde singel-verpakkings-zakjes-verzamelaar Frits Jonker over zijn (boeiende) obsessie, en in het kader van Buurt&Inkt trokken we de Indische Buurt in met kleine rolpersjes en bezochten bibliotheken, buurtcentra en verder alle feestjes waar we welkom waren.

Het grootste programma tot nu toe is 3D&Inkt. Met als uitgangspunt de vraag: hoe zouden we de modernste printtechniek  met de oudste (boekdruk) kunnen verenigen? Het simpele antwoord ‘door het maken van nieuwe letters’ bleek zo simpel nog niet. Want waarom zou je een fysieke, al dan niet houten letter willen maken van je digitale font? We vroegen het Typecrit, een groep letterontwerpers. Het eerste project dat eruit kwam was Typewood (verderop op deze pagina), vervolgens bracht Lara Captan ons de Kanat – een Arabische houten letter.

Ook ideëen voor GWA&Inkt? Welkom!