NDSM Print

In de zomer van 2020 opende GWA in Amsterdam Noord NDSM PRINT: een nieuwe werkplaats voor grafisch ambacht. Je gaat naar NDSM PRINT voor korte workshops op het gebied van letterpress, lino en boekbinden, voor avond-cursussen boekbinden en kartonnage én voor educatieve programma’s voor groepen.

De werkplaats is open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Iedere vrijdag aan het einde van de middag kun je binnenlopen met ideeën voor drukprojecten. We denken graag met je mee.

NDSM PRINT is een extra lokatie van GWA op de NDSM werf in Amsterdam Noord. Net als bij de lokatie in Oost vind je bij NDSM Print een scala aan houten en loden letters – maar roept de plek ook vooral op tot het experimenteren met de verschillende bind- en druktechnieken.

Doe een crash-course, huur een pers en dompel daarna jezelf onder in de ruigheid van de werf: bezoek het nieuwe museum voor Street Art en de exposities in de Kunststad, en drink (straks weer) bier bij IJver, Pllek of Noorderlicht,

Welkom bij NDSM PRINT!

NDSM PRINT werkt ook samen met STRAAT, het nieuwe street art museum in de Lasloods op de NDSM werf. Niet alleen kijken naar straat-kunst, maar ook zelf aan de slag? Welkom in de werkplaats.

Kunststad

Speciaal voor (buurt)bewoners van de Kunststad: heb je ideeën voor posters? Wil je graag samenwerken? Loop binnen, wij denken graag met je mee!
Elke vrijdag van 16.00 – 17.00

Adres

NDSM plein 27
1033 RG Amsterdam

Contact

06 2033 8881
ndsm@grafischewerkplaatsamsterdam.nl 

Ruimte

NDSM PRINT is ontstaan vanuit het verlangen meer ruimte en zichtbaarheid te creëren voor GWA. Sinds 2004 huist de stichting in een kleine werkplaats aan de Molukkenstraat, waar het inmiddels te vol is komen staan met letters, persen en andere materialen. Dankzij de nieuwe ruimte kunnen we ons houden aan de anderhalve meter regel, en bovendien geeft het ons nieuwe inspiratie van een totaal nieuwe omgeving.

Tegelijk met het openen van NDSM PRINT kregen we het bericht dat de werkplaats in Oost plaats moet maken voor een serie winkels. GWA is dus op zoek naar nieuwe ruimte, bij voorkeur in Stadsdeel Oost.